Gori šuma na Peloponezu, visina plamena prelazi 25 metara

Gori šuma na Peloponezu, visina plamena prelazi 25 metara

Više od 140 grčkih vatrogasaca sa više helikoptera, aviona i vozila uz pomoć vojske učestvuje u gašenju požara u gustoj borovoj šumi koji je izbio u oblasti u Agios Vlasis, u okrugu Korintija, kod mjesta Sofika na Peloponezu.

U požaru, koji do sada ne prijeti nijednom stambenom naselju, lakše su povrijeđena tri vatrogasca.

Vatra se razvila u dva fronta, jedan prema Epidaurusu, a drugi prema Agelokastru, prenosi portal Prototema.

Kako navodi Katimerini, ukupno 64 vatrogasca sa 20 vozila rade na suzbijanju požara, uz pomoć tri aviona koji bacaju vodu i četiri helikoptera, a njihov rad otežava i jak vjetar.

Predstavnik Vatrogasne službe Vasilis Vatrakojanis izjavio je da je plamen na nekoliko mjesta prelazio 25 metara istakavši da vatrena stihija još nije stavljena pod kontrolu.

Vatrootporne zone se konstantno stvaraju u pomoć mehanizacije, zajedno sa mašinama koje obezbjeđuje Generalni štab grčke nacionalne odbrane (GEETHA).

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.