Bećirović glavni govornik na obilježavanju Nacionalnog dana sjećanja Velike Britanije na Srebrenicu

Bećirović glavni govornik na obilježavanju Nacionalnog dana sjećanja Velike Britanije na Srebrenicu

Sjećanje na genocid

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović učestvovat će 17. jula u Londonu na komemoraciji u okviru obilježavanja Nacionalnog dana sjećanja Velike Britanije na Srebrenicu.

Komemoracija će se održati u sjedištu Državnog Sekretarijata Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske za vanjske poslove, poslove Commonwealtha i razvoj.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović obratit će se zvanicama, među kojima će biti i članovi Vlade i oba doma Parlamenta Velike Britanije.

Velika Britanija će obilježiti 29. godišnjicu genocida u Srebrenici, kao jedna od nekoliko zemalja koja ovaj događaj obilježava na državnom nivou.

Domaćin komemoracije je novoizabrani laburistički državni ministar za Evropu Stephen Doughty, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović bit će glavni govornik.

Bećirović je i prošle godine učestvovao na komemoraciji povodom obilježavanja Nacionalnog dana sjećanja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske na Srebrenicu u Lancaster Houseu u Londonu.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.