Trump sa zavojem na uhu prvi put u javnosti nakon što je na njega pokušan atentat

Trump sa zavojem na uhu prvi put u javnosti nakon što je na njega pokušan atentat

Donald Tramp je trijumfalno je nastupio tokom prve večeri Republikanske nacionalne konvencije u ponedeljak, dobivši ogromne ovacije sljedbenika i to samo dva dana nakon što je na njega pokušan atentat.

Trump je ušao u Fiserv Forum u centru Milwaukeeja sa debelim zavojem preko uha dok je okupljena masa njegovih pristalica skandirala "Borba! Bori se! Bori se" i podizala pesnice, što se odnosi na njegovu reakciju u trenucima nakon što je ranjen.

Bivši predsjednik je izgovorio riječi "Hvala" i smjestio se do svoje djece i američkog senatora J. D. Vancea, Trumpovog izbora za potpredsjednika koji je objavljen ranije tokom dana.

Trump bi u četvrtak u udarnom terminu trebao službeno prihvatiti nominaciju stranke i suočit će se s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom na izborima 5. novembra.

Četvorodnevna konvencija počela je manje od 48 sati nakon što je napadač otvorio vatru na Trumpovom skupu u Butleru u Pensilvaniji, ubivši jednog prisutnog građanina. Naoružani napadač je upucan, a njegov motiv je i dalje nejasan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.