Veličanstven doček za šampione u Madridu
ŠAMPIONI U OTVORENOM AUTOBUSU/ EPA-EFE-SERGIO PEREZ

Veličanstven doček za šampione u Madridu

Izabranike Luisa de la Fuentea došao je da pozdravi i premijer Pedro Sančez

Fudbaleri Španije, dan nakon osvajanja Evropskog prvenstva u Njemačkoj, stigli su u špansku prestonicu gdje ih je dočekalo desetine hiljada navijača.,,Crvena furija" pobjedom nad Engleskom 2:1 u berlinskom finalu, došla je do rekordne četvrte titule šampiona Starog kontinenta. Ovaj podvig bio je povod za organizovani doček heroja nacije na madridskom trgu Cibeles. Među prvima je pred nepreglednu masu pristalica sa peharom stupio Alvaro Morata.

- Bila mi je čast da budem kapiten. Uvijek sam davao svoj život da bih ovo postigao. Znao sam da su moji saigrači veoma dobri. Nadam se da ćete uživati kao i mi, bilo je magično. Zahvalio bih se i svima koji nisu mogli da budu u Njemačkoj a pomogli su nam davajući podršku - rekao je Morata u obraćanju navijačima.

Izabranike Luisa de la Fuentea došao je da pozdravi i premijer Pedro Sančez.

- Hvala vam što ste dali najbolju verziju Španije. Vi ste prvi nacionalni tim sa četiri evropske titule i sa mnogo pobjeda protiv evropskih sila. Ono što je postignuto juče je strašno. Sport prenosi mnoge vrijednosti, a najrelevantnije što smo vidjeli je timski duh - poručio je Sančez.

Podsjećanja radi, Španija je do evropske krune došla dominantno uz sedam trijumfa u sedam utakmica, ostvarivši gol razliku 15:4. Put do vrha vodio ih je preko Hrvatske, Italije i Albanije u grupi, te Gruzije, Njemačke, Francuske i Engleske u eliminacionoj fazi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.