Još jedan trn u oko Rusima: Armenci započeli zajedničku vježbu s vojskom SAD-a

U JEREVANU

Još jedan trn u oko Rusima: Armenci započeli zajedničku vježbu s vojskom SAD-a

Ministarstvo odbrane Armenije saopćilo je kako su danas započeli zajedničku vojnu vježbu s vojskom SAD-a i to pod nazivom "EAGLE PARTNER 2024".

Kako je navedeno, vježba je započela u kampu Vojne akademije Vazgen Sargsyan, a svečanom otvaranju prisustvovali su ministar odbrane Armenije Suren Papikjan te ambasador SAD-a u Armeniji Kristina Kvien.

"Izuzetno cijenim rad američke vojske u Evropi i Africi te Nacionalne garde Kanzasa koja je partner Armenije više od 20 godina. Zahvaljujem svima koji su učestvovali u efikasnom planiranju ove vježbe koja ima za cilj podizanje interoperabilnosti između jedinica koje učestvuju u međunarodnim mirovnim misijama u okviru mirovnih operacija", poručio je ministar.

Prema najavama, vježba u Armeniji trajat će sve do 24. jula.

Fokusirat će se na stabilizacijske zadatke između sukobljenih strana tokom mirovne misije.

"Jedinice koje se pripremaju za međunarodne mirovne operacije učestvuju u sličnim zajedničkim vojnim vježbama i obuci s partnerskim zemljama", navedeno je.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.