Španija četvrti ili Engleska prvi put: Bitka za tron i istoriju u Berlinu

Španija četvrti ili Engleska prvi put: Bitka za tron i istoriju u Berlinu

Veliko finale Eura na programu večeras u 21 sat

Mjesec dana uživanja je za nama, mjesec dana vrhunskog fudbala u Njemačkoj - privilegiju da odigraju najveću i posljednju utakmicu na Euru u Berlinu, imaće Španija i Engleska.

Dvije velesile, dvije velike ekipe koje su uspješno prošle sito i rešeto i stigle do borbe za titulu. "Crvena furija" će tražiti četvrtu, a "Gordi Albion" prvu i istorijsku. Istoriju na Olmpijskom stadionu ispisaće samo šampion.

Španija je u velikom stilu stigla do finala, sa svih šest pobjeda, dok se Engleska mučila, njene utakmice ako se izuzme polufinale protiv Holandije bile su negledljive, ali je ostvarila cilj. Protiv Slovačke se spasila eliminacije u petom minutu nadoknade, pa slavila u produžetku, dok je Švajcarsku eliminisala na penal ruletu. Ipak, na kritike selektor Geret Sautgejt je odgovorio drugim uzastopnim plasmanom u finale.

Po svemu viđenom uloga favorita pripada Španiji, ali će na terenu jasno je prštati.

- Mnogo smo radili da budemo bolji. Pokušaćemo da se nametnemo tako što ćemo igrati naš stil. Imaćemo dobrog protivnika ispred sebe, ali naša tendencija je očigledna. Pokušaćemo da igramo u skladu sa našim mogućnostima - rekao je selektor Španije Luis de la Fuente i dodao: - Smireni smo, znamo da nema favorita, vrlo je izjednačeno. Nećemo imati šansu za pobjedu, ako ne budemo na nivou koji smo do sad pokazali. Ponosan sam što vidim proces koji smo slijedili da bismo došli ovdje. Niko ovim igračima nije dao ništa besplatno i imamo pravo da budemo vrlo ponosni - zaključio je De la Fuente.

Dani Olmo vjeruje da će Španija zatvoriti krug i biti krunisana na stadionu na kojem je počela pohod na titulu ubjedljivim trijumfom protiv Hrvatske (3:0).

- Moramo da budemo oprezni sa njima. Postigli su nekoliko golova u završnici mečeva. Moramo da budemo oprezni 100 odsto, nije bitno da li ćemo da igramo 90 ili 120 minuta - rekao je Olmo, koji je postigao tri gola.

Olmo tvrdi da Španija ima sjajne fudbalere, koji prave razliku.

- Naš kapiten Alvaro Morata je to rekao još na početku turnira. Imamo igrače, koji su različiti na individualnom nivou, kao što su Niko Vilijams i Lamin Jamal. Oni mogu da unište protivnika jedan na jedan. Međutim, u reprezentaciji imamo i igrače koji su osvojili sve u karijeri, kao što su Rodri, Načo ili Karvahal. Ne plašimo se nikoga - istakao je Olmo.

Španija je imala dan više odmora da se pripremi za finale od Engleske.

- Nismo se previše odmorili ni za meč protiv Francuske u polufinalu EP. Uvijek smo govorili da se za pobjedu morate suočiti sa najboljim timovima. Igrali smo sa svima i pobijedili. Sada je red na Englesku, spremni smo - naglasio je Olmo.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.