BiH odbila da primi protestnu notu koju je Srbija poslala 11. jula

BiH odbila da primi protestnu notu koju je Srbija poslala 11. jula

Na adresu Ministarstva spoljnih poslova Bosne i Hercegovine 11. jula stigla je protestna nota srpskog Ministarstva spoljnih poslova. Nju je BiH okarakterisala kao "politički pamflet pun istorijskog revizionizma" koju je odbila.

Kako je saopšteno iz ministarstva BiH, samo slanje note na 11. juli, bolni datum u istoriji Bosne i Hercegovine, predstavlja uvredu, kako za žrtve i porodice, tako i za sve BiH građane, prenosi N1.rs.

- Političke elite ustrajno nastavljaju zalagati čitav srpski narod u odbrani genocidnih politika i nastavljaju negirati genocid - objavljeno je na zvaničnom X profilu ministarstva BiH.

Navedeno je i da „države članice UN-a koje poštuju međunarodni poredak zasnovan na vladavini prava kao temeljnoj vrijednosti, poštujući Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i pozitivne diplomatske prakse, ne komuniciraju na način kako je to navedeno u noti Ministarstva spoljnih poslova Srbije“.

- Zbog toga, dostavljeni politički pamflet pun istorijskog revizionizma, Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine odbilo je primiti -  poručili su iz ministarstva BiH.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.