Srušila se školska zgrada tokom nastave u Nigeriji: Poginule najmanje 22 osobe
Foto: EPA-EFE

Srušila se školska zgrada tokom nastave u Nigeriji: Poginule najmanje 22 osobe

Najmanje 22 osobe su poginule u centralnoj Nigeriji nakon što se školska zgrada srušila tokom nastave, saopštile su juče lokalne vlasti.

Prema zvaničnim izvorima, u obližnjim bolnicama liječi se oko 130 ljudi, a među žrtvama je najviše učenika i zaposlenih u školama.

Zgrada je dio srednje škole Saint Academi u gradu Jos i srušila se tokom nastave, rekao je Musa Ibrahim Ašoms, službenik za informacije i komunikacije za Plato Central State.

Broj poginulih bi mogao da poraste, a vjeruje se da je u urušenom delu zgrade bilo oko 200 učenika. Spasioci su tražili preživjele u ruševinama.

Dvospratna zgrada srušila se nakon dana jake kiše u regionu. Pokrenuta je istraga o tačnim uzrocima urušavanja.

Posljednjih godina u Nigeriji se dogodilo nekoliko velikih urušavanja zgrada, što je rezultiralo mnogim žrtvama, često zbog loše gradnje, upotrebe materijala lošeg kvaliteta i korupcije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.