Đoković furiozno prošao u finale Wimbledona

Đoković furiozno prošao u finale Wimbledona

Novak Đoković (ATP 2.) se plasirao u finale trećeg Grand slam turnira sezone Wimbledona, pošto je u današnjem polufinalu sa sigurnih 3:0 u setovima savladao italijanskog tenisera Lorenza Musettija (ATP 25.).

Nevjerovatno, ali Đoković se finala Wimbledona domogao samo 37 dana poslije operacije koljena koju je obavio kod specijaliste u Parizu, zbog koje niko nije ni vjerovao da će nastupiti u Londonu.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!

Podsjećamo, Đoković je uoči današnjeg meča imao tri dana odmora, pošto mu je četvrtfinalni duel bez borbe predao Alex De Minaur, koji je povrijedio koljeno.

U prvom setu današnjeg meča je Đoković otpor Musettija slomio u šestom gemu, kada mu oduzima servis i dolazi do 4:2, a kasnije ga nije pokolebao ni uzvraćeni break Musettija, pošto je uspio da slavi sa 6:4 i povede u ovom meču.

Drugi set donosi probleme za Srbijanca, pošto mu Musetti odmah uzima servis i stiže do 2:0, ali Đoković je po ko zna koji put pokazao mentalnu snagu i brzo uzvratio te nakon toga u tie-breaku stigao do 7:6.

Posao je u trećem setu Đoković završio prilično lako, pošto je rano napravio break prednosti i zatim je očuvao sigurnom igrom te pri rezultatu 5:3, na servis Musettija imao tri meč-lopte.

Međutim, dobio je Italijan narednih pet poena i smanjio na 5:4, a potom je Đoković na svoj servis stigao do pobjede od 6:4 za konačnih 3:0 u setovima.

Veliko finale Wimbledona je zakazano za nedjelju od 15 sati, a tamo će se Đoković sastati s Carlosom Alcarazom, mladim Špancem koji je ranije danas s 3:1 nadigrao Danila Medvedeva.

Titulu prvaka će braniti Alcaraz, dok će Đoković pokušati vratiti trofej u svoje ruke i osmi put postati najbolji na Wimbledonu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.