Bijelo Polje domaćin 62. MOSI 2027.

Bijelo Polje domaćin 62. MOSI 2027.

Na Skupštini Međuopštinskih omladinskih sportskih igara u Užicu odlučeno da nakon Višegrada naredne godine sportiste sa tromeđe ugoste Bajina Bašta 2026. a Bijelo Polje 2027.

Na Skupštini Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, održanoj u Užicu, odlučeno je da 61. MOSI 2026. godine budu održane u Bajinoj Bašti, a da domaćin 62. MOSI 2027. bude Bijelo Polje. Već ranije je odlučeno da će se jubilarno 60. izdanje najveće amaterske sportske manifestacije u regionu održati naredne godine u Višegradu.

Kandidaturu Bajine Bašte javnim glasanjem podržalo je 15 delegata od ukupno 29 koliko je prisustvovalo Skupštini. Protivkandidat Bajinoj Bašti bilo je Prijepolje, koje je dobilo 13 glasova, dok jedan delegat nije glasao. Za domaćinstvo se bila prijavila i Sjenica, ali je predstavnik ove opštine prije glasanja povukao kandidaturu.

-Veoma smo zadovoljni dobijanjem organizacije 61. MOSI. Ostaje nam da se što bolje pripremimo u organizacionom smislu i opravdamo povjerenje, rekao je predsjednik Sportskog saveza opštine Bajina Bašta Petar Rakić.

Bajina Bašta je do sada dva puta bila domaćin MOSI - 1986. i 2002. dok je Prijepolje rekorder po broju organizacija - čak osam, poslednji put 2013.

Bijelo Polje će 2027. godine po četvrti put ugostiti sportiste sa tromeđe - nakon 1962, 1975. i 1989. Dobijanje organizacije ovako prestižnog sportskog događaja predstavlja veliki uspjeh za grad i zasigurno će biti praznik mladosti, sporta i druženja.

-Najveće zasluge za uspješnu kandidaturu pripadaju direktoru JU Centra za sport i rekreaciju, Marku Maslovariću, kao i bjelopoljskoj delegaciji koju su predvodili sportski novinar Milovan Novović i drugi zaslužni članovi. Organizacija ovog događaja u 2027. godini pruža priliku da se grad ponovo pokaže kao izuzetan domaćin i centar sportskih dešavanja, rekao je predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.