Poplave napravile haos: Šest poginulih, 2.000 turista zaglavljeno

Poplave napravile haos: Šest poginulih, 2.000 turista zaglavljeno

Najmanje šest osoba je poginulo, a oko 2.000 turista zaglavljeno u indijskoj himalajskoj državi Sikim zbog klizišta i poplava koje su izazvale obilne padavine, saopštili su danas državni zvaničnici.

U susjednom Nepalu poginule su četiri osobe kada im je klizište odnijelo kuću. Obilne kiše izazvale su klizišta na nekoliko lokacija u sjevernom dijelu indijske države Sikim.

- Put ka sjevernom Sikimu je oštećen na više lokacija. Zaglavljeni turisti su bezbjedni, ali nismo uspjeli da ih evakuišemo - izjavio je okružni sudija Mangana, Hem Kumar Četri i dodao da je medju turistima 11 stranih državljana.

Sikim, mala indijska država u kojoj živi oko 650.000 ljudi, popularna je turistička destinacija, ali se izložena nepogodama zbog ekstremnih vremenskih prilika na Himalajima.

Prošle godine u Sikimu je u poplavama poginulo najmanje 179 osoba.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.