Gigant - Real 15. put pokorio Evropu, Anćelotijev peti pehar

Gigant - Real 15. put pokorio Evropu, Anćelotijev peti pehar

Real je šampion, Real je najveći klub na svijetu, Real decenijama ne zna da izgubi finale Lige šampiona! Iako se tresao više nego protiv Liverpula prije dvije godine i samo zahvaljujući i tadašnjem Tibu heroju Kurtoi je preživio nalete veoma brzih igrača Borusije Dortmund, nokautirao je rivala za samo devet minuta, slavio 2:0 i osvojio 15. titulu prvaka Evrope. I to u svom 18. finalu! Posljednje je izgubio davne 1981. godine od Liverpula, a vezao je devet trijumfa od 1998. godine i gola Predraga Mijatovića do danas...

"Milioneri" su u 1. poluvremenu pravili dar-mar u odbrani "kraljevskog kluba", a dva zicera je imao Karim Adejemi - u 21. minutu ga je Kurtoa sjajno zatvorio i natjerao da ode previše ukoso, a u 28. mu je odbranio šut.

Šanse je imao i Niklas Filkrug, koji je u 23. minutu pogodio stativu, iako se čini da je udarcu prethodio ofsajd i VAR bi se uključio da je pogodio, dok u 28. nije ubacio loptu u mrežu nakon odbrane Kurtoe.

Real je prvi put zaprijetio tek u 49. minutu, kada je Gregor Kobel odbranio slobodni udarac Tonija Krosa, a u 57. je zaustavio i šut Danija Karvahala.

Upravo je desni bek u 74. minutu i "otvorio" finale - iako najniži na terenu, majstorski je reagovao glavom nakon kornera Krosa i "zapalio" atmosferu na "Vembliju".

Borusija je tada potpuno potonula, ređale su se šanse Džuda Belingema, Naća Fernadesa i Eduarda Kamavinge, da bi u 83. sve bilo riješeno - Jan Matsen je napravio neoprostiv kiks, dodao loptu Belingemu, on je samo proslijedio do Vinisijusa, koji je stavio tačku na meč.

A legendarni Karlo Anćeloti je dodatno pomjerio granice, jer je peti put u istoriji kao trener osvojio najveći evropski pehar, a po tri imaju Bob Pejsli, Pep Gvardiola i Zinedin Zidan.

Karleto je, uzgred, dva puta podizao "ušati" pehar i kao igrač Milana...

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.