Odloženo suđenje za Maradoninu smrt

Odloženo suđenje za Maradoninu smrt

Umjesto 4. juna, pretres prolongiran za 1. oktobar Krivični sud u San Isidru, na periferiji Buenos Ajresa, umjesto početka suđenja 4. juna za nemar protiv osam osoba navodno umiješanih u smrt Dijega Maradone prolongirao je pretres za 1. oktobar.

Razlog: strane uključene u „slučaj ubistva” pokrenule su nekoliko pitanja i tek bi trebalo da budu riješena.

Sud nije dalje obrazložio odluku.

Argentinac je umro 25. novembra 2020. u Buenos Ajresu, u 60. godini od srčanog udara.

Istraga je pokrenuta na zahtjev njegove porodice nekoliko dana poslije smrti.

Utvrđeno je mnogo propusta u liječenju i pokrenut sudski postupak protiv osam osoba, uključujući ljekare i medicinske sestre, zbog moguće odgovornosti za Maradoninu smrt.

On se u kući oporavljao nakon što je u novembru 2020. bio podvrgnut operaciji zbog krvnog ugruška u mozgu.

Optuženi su negirali bilo kakve nepravilnosti u njegovom liječenju.

Očekuje se da će na suđenju govoriti više od 200 svjedoka, uključujući i Maradonine kćerke i bivše partnerke.

U medicinskom izvještaju navodi se da je Maradona imao problema sa srcem i da je bio u teškom stanju i do 12 sati, te da nije dobio adekvatno liječenje za pacijenta u njegovom stanju.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.