Najčešće greške prilikom pravljenja paprika zbog kojih niste zadovoljni njihovim ukusom

Najčešće greške prilikom pravljenja paprika zbog kojih niste zadovoljni njihovim ukusom

Ukoliko niste zadovoljni ukusom punjenih paprika koje ste pripremili, najvjerovatnije pravite neku od sledećih grešaka.

Jedna od najčešćih grešaka je kupovina pogrešne vrste paprika. Imajte na umu da su najbolje paprike za punjenje one one koje imaju tanku opnu, poput babura.

Sledeća greška koju mnogi prave jeste punjenje paprika do vrha. Ukoliko ovo radite, smjesa će tokom kuvanja ispasti iz paprika, a one će popucati. Iz tog razloga ovo nikada ne biste trebali raditi.

Takođe obratite pažnju na to da ne dodajete previše zaprške jer će pokvariti ukus. Kuvari navode da umjesto zaprške možete koristiti i brašno razmućeno u vodi.

Greška je i to što kupite nekvalitetnu rižu ili je prekuvate. Kupite rižu kratkog zrna. Iako rijetki ovo praktikuju, kuvari napominju da nikada ne biste trebali kuvati rižu prije nego što je stavite u fil.

Izvor KLIX.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.