Detalji pada aviona kod Zagreba: Padobranci se pripremali za državno takmičenje, navodno otkazao motor

JEDNA OSOBA POGINULA

Detalji pada aviona kod Zagreba: Padobranci se pripremali za državno takmičenje, navodno otkazao motor

U poslijepodnevnim satima je u blizini Zagreba pao sportski avion u kojem se nalazilo pet osoba. Potvrđeno je da je jedna osoba smrtno stradala, a četiri su zadobile tjelesne povrede i nisu životno ugrožene.

Kako javljaju hrvatski mediji, jedna od povrijeđenih je Veselka Klobučarić Pirc, predsjednica padobranskog kluba Croatia.

Njen suprug je rekao u izjavi za medije da su putnici u avionu trebali odraditi skok sa 1.500 metara, jer su trenirali za predstojeće državno prvenstvo.

Nova TV javlja da je uzok pada aviona otkazivanje motora pri uzlijetanju, međutim ova informacija još nije zvanično potvrđena.

Mjesto nesreće je obišao i premijer Andrej Plenković koji je potvrdio da su se u avionu nalazili državljani Hrvatske.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.