Vrijednost Milovićevih kriptovaluta porasla na 90.000 eura
Andrej Milović

ASK objavio podatke

Vrijednost Milovićevih kriptovaluta porasla na 90.000 eura

Tržišna vrijednost kriptovaluta koje posjeduje ministar pravde Andrej Milović iznosi 90.000 eura, što je trostruko više u odnosu na stanje koje je prijavio krajem avgusta prošle godine, pokazuje izvještaj o prihodima o imovini koji je podnio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

U odnosu na imovinski karton koji je podnio u tridesetodnevnom roku po stupanju na funkciju (krajem avgusta prošle godine), vrijednost kriptovaluta koje Milović sada ima veća je za 60.000 eura.

ASK je u imovinskom kartonu od 16. maja prijavio da ima 1.500 eura na tekućem računu i 9.000 eura gotovine, a nije dozvolio kontrolu bankovnih računa. Na tekućem računu u avgustu je imao 18.000 eura.

U odnosu na stanje od stupanja na funkciju, Milović je u poslednjem kartonu, koji bi trebalo da odražava stanje njegove imovine s kraja 2023, ostao bez stana od 98 metara kvadratnih, koji je bio u njegovom 100-postotnom vlasništvu, ali je u međuvremenu stekao polovinu kuće od 56 metara kvadratnih, njivu od 117 kvadrata i nepokretnost koju je kategorisao kao "ostalo" od 23 m2. ASK je naveo da je te nepokretnosti naslijedio.

Kao ministar pravde lani je u novembru i decembru zaradio 1.594 eura i dodatnih po 706 eura kao član Sudskog savjeta. U novembru mu je isplaćeno 4.812 eura po osnovu poslaničke funkcije, a u maju 90 eura na ime odborničke naknade.

Kao predsjednik Komisije za polaganje pravosudnog ispita Ministarstva pravde u decembru je dobio 529 eura. Milović u Željezničkoj infrastrukturi ima 12.764 akcije.

Andrej Milović je na poziciju ministra pravde došao kao kadar vladajućeg Pokreta Evropa sad (PES). Međutim, on je krajem februara ove godine isključen iz tog političkog pokreta.

Za nekoliko mjeseci otplatio 55.000 eura kredita

Na ime stambenog kredita, Milović se u aprilu 2021. kreditno zadužio 95.000 eura, s mjesečnom ratom od 532 eura. U Milovićevom imovinskom kartonu navodi se da mu je preostali dug 40.000 eura, a preostali rok otplate 17 godina.

U kartonu koji je podnio krajem avgusta, Milović je prijavljivao isti stambeni kredit, za koji je u tom momentu dugovao 94.500 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.