Grlić Radman: Mandić, Knežević i Bečić narušili odnose sa Hrvatskom, Crna Gora nije okrenuta evropskim vrijednostima

Grlić Radman: Mandić, Knežević i Bečić narušili odnose sa Hrvatskom, Crna Gora nije okrenuta evropskim vrijednostima

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman komentarisao je odluku o zabrani ulaska Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću u tu zemlju.

“Naša suverena procjena je odlučiti o tome koga proglasiti nepoželjnim, a upravo ove osobe su svojim sistemskim radom i aktivnostima vodili do pogoršanja i narušavanja odnosa dviju država”, kazao je danas u sjedištu Vlade Hrvatske pred početak sjednice, Grlić Radman odgovarajući na novinarska pitanja.

Crna Gora je, kazao je Grlić Radman, bila upozoravana na čin koji će narušiti dobrosusjedske odnose.

“Oni su to uprkos tome napravili”, kazao je on, poručujući da Crna Gora nije okrenuta prema evropskim vrijednostima. 

Hrvatska će, naveo je, i dalje podržavati proevropske snage u Crnoj Gori. 

“Siguran sam da ima lidera kojima je stalo do dobrosusjedskih odnosa”, naveo je ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman.

U vezi s mogućim blokiranjem Crne Gore na putu prema EU, ministar je naglasio: “Ne planiramo ih blokirati u EU, jer blokiranje obično nije evropska vrijednost i izbjegavamo ga kao instrument. Međutim, uvijek postoje drugi mehanizmi kako bi se uticalo na određene odluke. Crna Gora mora ispuniti određena mjerila kako bi završila neke procedure, a Hrvatska će uskočiti s našim mjerilima, jer još uvijek moraju odgovoriti na neka ratna pitanja. Smatram da je došao trenutak da se Crna Gora okrene vladavini prava i proevropskim vrijednostima.”

Izvor: Večernji list

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.