Preminuo bivši njemački reprezentativac, učesnik četiri SP

Preminuo bivši njemački reprezentativac, učesnik četiri SP

Nekadašnji njemački fudbaler Karl Hajnc Šnelinger, koji je igrao za Zapadnu Njemačku na četiri Svjetska prvenstva, preminuo je u 86. godini.

Fudbalski savez Njemačke i njegov bivši klub Keln saopštili su da je Šnelinger preminuo, ne navodeći više detalja.

Šnelinger je odigrao 17 utakmica za Zapadnu Njemačku na svjetskim prvenstvima 1958, 1962, 1966 i 1970. godine, a upisao je ukupno 47 nastupa za nacionalni tim.

Najbliži trofeju svjetskog šampiona bio je 1966. godine, kada je njegov tim izgubio od Engleske sa 4:2 poslije produžetaka. Četiri godine kasnije, postigao je svoj jedini gol za reprezentaciju, u porazu od Italije (4:3) u polufinalu Svjetskog prvenstva.

U vrijeme kada su međunarodni fudbalski transferi bili rijetki, Šnelinger je veći dio svoje karijere proveo igrajući za italijanske klubove. Osvojio je Kup šampiona 1969. godine pošto je Milan u finalu pobijedio Ajaks sa 4:1.

Šnelinger je osvojio i titulu prvaka Zapadne Njemačke sa Kelnom 1962. godine, italijansku ligu sa Milanom 1968, Kup pobjednika kupova dva puta sa Milanom, a četiri puta je osvajao Kup Italije sa Milanom i Romom

Izvor:Antena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.