Najavljen štrajk radnika aerodroma u Parizu
Shutterstock

Najavljen štrajk radnika aerodroma u Parizu

Radnici aerodroma u Parizu najavili su štrajk i traže hitno novi plan zapošljavanja i pregovore o platama, javlja "Glas Evrope". "Katar njuz" prenosi da sindikati sjutra pozivaju na štrajk kako bi se riješio nedostatak osoblja, dogovorila revalorizacija plata i uniformni bonusi za zaposlene koji će raditi tokom Olimpijskih igara.

Sindikati CGT, CFDT, FO i Unsa ukazuju da nemaju adekvatno osoblje koje treba da se nosi sa povećanim prometom putnika i rastućim zahtjevima za kvalitetom usluga.

Oni traže bonus za sve zaposlene u ADP-u koji rade od 8. jula do 15. septembra tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Štrajk se poklapa sa generalnom skupštinom ADP-a, koja će odlučiti o neobnavljanju mandata generalnog direktora Augustina de Romanea.

Sindikati kritikuju akcionare, uključujući francusku državu jer daju prednost dividendama u odnosu na dobrobit zaposlenih i budućnost ADP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.