DPS: Da li ministar mijenja državni stav po pitanju Kosova ili se samo zabrinuo da ne prođe kao Gorčević
Demokratska partija socijalista

DPS: Da li ministar mijenja državni stav po pitanju Kosova ili se samo zabrinuo da ne prođe kao Gorčević

Današnji pokušaj ministra Ivanovića da relativizuje stav svoje koleginice ministarke Maide Gorčević koja je u Tirani rekla da će Crna Gora glasti za prijem Kosova u Savjet Evrope, i za to dobila uvrede od predsjednika Srbije, novi je vid podešavanja spoljne politike po zahtjevima bivšeg Demokratskog fronta, ili pak izraz straha ministra vanjskih poslova da jasno saopšti stav, i prođe isto kao i njegova koleginica, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista.

Naime, iz DPS-a pojašnjavaju na pitanje šefa poslaničke grupe DPS, Andrije Nikolića, kako će Crna Gora glasati, Ivanović vidno izbjegao odgovor i kazao da će kada pitanje članstva Kosova dođe na dnevni red Komiteta ministara, Crna Gora, slijedeći svoje vanjskopolitičke principe, uz razmatranje ishoda glasanja Parlamentarne skupštine, “zauzeti svoj stav”. 

“Ostaje nam da se pitamo da li je u pitanju strah ministra Ivanovića da i on ne dobije verbalnu ćušku iz Beograda, ili je ovo još jedan primjer podilaženja bivšem DF-u, koji zastupa spoljnopolitičke ciljeve druge države u crnogorskom Parlamentu. Odgovor na pitanje da li je pozvao ambasadora Srbije da mu uruči protesnu notu zbog uvreda ministarke Ivanović je prećutao“, naveli su iz DPS-a.

Sad je kako zaključuju jasno, zbog čega.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.