U južnoj Rusiji ponovo raste nivo vode
(Foto: Guliver/AP Photo )

U južnoj Rusiji ponovo raste nivo vode

Nivo vode u ruskom gradu Orenburgu nastavio je da raste, a poplava prisiljava na masovnu evakuaciju stanovnike u južnoj Rusiji i susjednom Kazahstanu.

Rijeka Ural dostigla je rekordan nivo u Orenburgu, gradu sa pola milona stanovnika, gdje je danas vodostaj porastao na 11,71 metar.

To je više od dva metra iznad kritične granice, podaci su regionalnog guvernera Denisa Palera, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Nadamo se da će se situacija stabilizovati i da će uslijediti pad vodostaja", naveo je guvener na Telegramu.

Lokalne vlasti u Orenburgu saopštile su da su poplavljena 17.203 domaćinstva, a da su 13.194 osobe evakuisane.

Pasler je ranije naveo da je prethodni rekordni nivo Urala, iz 1942. godine, iznosio 9,4 metra.

Pojedini stanovnici dvije zemalje, koji su pogođeni poplavama, nastavili su da kritikuju vlasti zbog, kako tvrde, neadekvatnog odgovora na krizu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.