Protokolarni pokloni: Spajiću darivali i vojni nož, Mandiću uokvirenu sliku Moskve
Milojko Spajić i Andrija Mandić

Protokolarni pokloni: Spajiću darivali i vojni nož, Mandiću uokvirenu sliku Moskve

Predsjednik crnogorske Vlade Milojko Spajić za dva mjeseca prošle godine na toj funkciji darivan je sa sedam protokolarnih poklona, dok je prvi čovjek Skupštine Crne Gore Andrija Mandić dobio šest darova.

Od izbora na dužnost premijera (31. oktobra) Spajić je dobio poklone ukupne vrijednosti 350 eura, pokazuju podaci iz kataloga poklona koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

Spajić je od ambasadora Turske u Crnoj Gori dobio sliku – tanjir, vrijedan 50 eura. Od ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Crnoj Gori darivan je statuom-figurom, čija je vrijednost takođe 50 eura.

Spajić je 15. novembra dobio na poklon portabl led ekran od visoke privredne delegacije iz Južne Koreje. Od kompanije Hjundai tokom protokolarnog susreta 16. novembra dobio je kutiju za nakit. Ministar turizma Kraljevine Saudijske Arabije darivao ga je maketom tradicionalnog starog grada. Sliku – broš peperutku prvi čovjek crnogorske Vlade dobio je od ambasadora Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori. Švajcarski vojni nož dobio je 27. novembra od ambasadora Švajcarske u Crnoj Gori. Vrijednost svih poklona pojedinačno je, kako je navedeno, po 50 eura.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je od imenovanja na tu funkciju darivan poklonima ukupne vrijednosti 470 eura. U katalogu poklona koji je Mandić dostavio ASK navodi se da je predsjednik parlamenta najvredniji poklon dobio od srpskog kolege Vladimira Orlića. Predsjednik Narodne Skupštine Srbije Mandiću je darovao uokvirenu sliku parlamenta Srbije, čija je vrijednost 170 eura. Od predsjednika Predstavničkog doma Italije Lorenca Fontane Mandić je dobio medaljon "Roma", vrijedan 120 eura.

Predsjedniku crnogorskog parlamenta poklonjena je i uokvirena slika Moskve, vrijedna 90 eura, od strane ambasadora Ruske Federacije Vladislava Maslenikova. Mandić je od otpravnice poslova Ambasade Srbije Jelisavete Čolanović darivan sa uokvirenim grbom Srbije i maketom crkve, čija je vrijednost 40, odnosno 30 eura. Od ambasadora Turske Bariša Kalkavana Mandić je dobio ručno rađeni porcelanski tanjir, vrijedan 20 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.