Spajić: Tekovine 13. jula najbolji orjentir u nastupajućim vremenima
Milojko Spajić

Premijer čestitao Dan državnosti

Spajić: Tekovine 13. jula najbolji orjentir u nastupajućim vremenima

Predsjednik Vlade Milojko Spajić čestitao je svim građankama i građanima Crne Gore 13. jul, Dan državnosti, podsjećajući da se ove godina navršava 146 godina od priznanja nezavisnosti Crne Gore na Berlinskom kongresu i 83 godine od nacionalnog Ustanka u Drugom svjetskom ratu.

"Za jednu državu, gotovo da ne može biti značajnijih događaja”, ocijenio je Spajić.

Kako je istakao, društvo koje u kolektivnom sjećanju nosi tako nepobitne istorijske činjenice, ne može imati bolje orjentire u nastupajućim vremenima i novim okolnostima. 

cestitka

Foto: Vlada Crne Gore

"Dva trajno obavezujuća datuma, prirodno nas upućuju na pripadnost zajednici koja je uspostavljena na vrijednostima slobodarstva, antifašizma, kosmopolitizma i ekonomskog progresa”.

Kako se ističe u čestitki predsjednika Vlade, poslednjim pozitivnim izvještajem koji smo zavrijedili na Međuvladinoj konferenciji u Briselu, potvrdilo se da smo čvrsto na tragu našeg istorijskog i strateškog usmjerenja ka Evropi kao Uniji univerzalnih vrijednosti, najviših principa i najzahtjevnijih standarda. 

"Sa zajedničkom vizijom evropske budućnosti i sa punim poštovanjem prema precima, čijim putem uzvišenosti nije lako, ali nam jeste na ponos ići, još jednom, srećan Dan državnosti. Da je vječna Crna Gora!”, zaključuje se u čestitki premijera Milojka Spajića povodom 13. jula Dana državnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.