Traže hapšenje doktora Dragutina Cimbaljevića, Elmine, Hane i Seida - Beca Šećerovića zbog lažiranja ljekarskog uvjerenja i lažnih optužbi

Dragutinu Cimbaljeviću, Elmini i Hani Šećerović prijeti zatvorska kazna do 10 godina

Traže hapšenje doktora Dragutina Cimbaljevića, Elmine, Hane i Seida - Beca Šećerovića zbog lažiranja ljekarskog uvjerenja i lažnih optužbi

Specijalnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta je dopuna krivične prijave protiv dr Dragutina Cimbaljevića, ljekara specijaliste Opšte bolnice u Bijelom Polju koji je u saizvršilaštvu sa Elminom, Hanom i Seidom Šećerović dana 06.09.2021. godine ugovorio i sačinio ljekarski nalaz na ime Hane Šećerović sa neistinitom i lažnom sadržinom te unijeli povredu hematom 1x1 cm na vratu i sprazmu PMV muskulature.

Ova organizovana grupa je sa predumišljajem osmislila podmukao plan, unosila nepostojeće povrede tj. falsifikovala ljekarsko uvjerenje, pomoću kojeg su uspješno obmanuli sud, tužilaštvo i Crnogorsku javnost. 

"Tražim da se uhapsi dr Dragutin Cimbaljević, Elmina, Hana, Seid Šećerović kao i ostala povezana lica koja su učestvovala u ovoj režiranoj obmani i pokušala pomoću neistina i lažnog ljekarskog uvjerenja da unište život mom sinu koji je uzorno dijete bez ijedne mrlje, inače student druge godine pravnog fakulteta koji završava sa najboljim ocjenama", izjavila je za medije Selma Ć. majka A.Z.

Kako nezvanično saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, Elmina i Hana Šećerović su priložile tokom postupka sumnjiv  "uput" iz Hitne pomoći, na kom čak nema potpisa dežurnog doktora, ne slažu se ni redni brojevi protokola pod kojima su navodno zavedeni po prijemu u Hitnu pomoć, nema čak ni pečata Hitne pomoći što ukazuje na kriminalne i nezakonite radnje.

Takav blanko uput je mogao da ima u posjedu i samo neko ko je zaposlen u Hitnoj pomoći ili Bjelopoljskoj bolnici.

Blanko uputi bez potpisa i pečata služe za zloupotrebu službenog položaja, tj. kada se ne radi po procedurama i zakonima koje je propisalo Crnogorsko ministarstvo zdravlja.

Na neovjerenom uputu stoji upisano da Hana Šećerović treba da ide na pregled kod psihijatra, dok ona po nečijoj preporuci, preko veze i bez uputa "na nečiju riječ" odlazi kod ortopeda dr Dragutina Cimbaljevića, koji joj po dogovoru pravi lažno ljekarsko uvjerenje sa lažnom povredom a koje je u totalnoj suprotnosti sa izjavom Hane Šećerović u Bjelopoljskom Centru bezbjednosti, gdje je jasno izjavila i potpisala da nema nikakvih povreda po tijelu .

VJERODOSTOJNOST NALAZA DR CIMBALJEVIĆA NEDVOSMISLENO DISKREDITUJU NALAZI TRI DOKTORA SPECIJALISTA BJELOPOLJSKE BOLNICE KAO I IZJAVA HANE Š. DATE U POLICIJI

Lažni nalaz dr Dragutina Cimbaljevića  je u totalnoj suprotnosti i sa nalazom njegovog kolege u Hitnoj pomoći dr Kemala Guberinića kao i ginekologa dr Nikole Veličkovića, kojima je Šećerovićka izjavila da nema nikakvih povreda po tijelu, a koji su takođe potvrdili, potpisali i ovjerili da Šećerovićka nema nikakvih povreda po tijelu, niti bilo kakvih tragova nasilja.

Na pregledu kod dr Kemala Guberinića u Hitnoj medicinskoj službi bolnice u Bijelom Polju, su izjavile da Hana nema povreda već samo stres, a što je dr Kemal Guberinić i unio u svom medicinskom izvještaju u kojem je opisao njeno stanje zdravlja, a to je stres, te da na njenom tijelu nije vidio nikakvu povredu niti crvenilo niti bilo šta slično.

LAŽNO LJEKARSKO UVJERENJE KOJE JE IZDAO DR DRAGUTIN CIMBALJEVIĆ JE U SUPROTNOSTI SA 4 DRUGA NALAZA KOJE SU IZDALI DOKTORI SPECIJALISTI KAO I IZJAVA HANE ŠEĆEROVIĆ DATA U POLICIJI

Na četiri pregleda Doktora specijalista opšte bolnice u Bijelom Polju, i to: dr Kemala Guberinića, dr Aleksandara Zlajića i dr Nikole Veličkovića nije utvrđeno da Hana Šecerović ima bilo kakve povrede po tijelu . 

Isto je izjavila u Bjelopoljskoj policiji par sati ranije, da nema nikakvih povreda po tijelu, što je uredno potpisala i Hana i njena majka Elmina Šecerović.

Veoma je interesantno to da je većina od ova četiri ljekarska pregleda obavljena nakon izvještaja dr Cimbaljevića.

Postavlja se pitanje čime su Šećerovićke motivisale dr Dragutina Cimbaljevića da unosi lažne povrede u ljekarsko uvjerenje, a da u to nisu mogli da ubijede ostala četiri doktora da urade isto.

Da li se tu radi o davanju i primanju mita, korupciji, ili nekoj drugoj vrsti nezakonitog uticaja utvrdiće specijalno tužilaštvo.

SUD VJERUJE JEDNOM DOKTORU, DOK ČETVORICI DOKTORA  NE VJERUJE?

Zabrinjavajuća je činjenica da je ispod radara iskusnom Bjelopoljskom sudiji "promakao" bitan detalj da je Šećerovićka u policiji izjavila da nema nikakvih povreda, a da nekoliko sati bez ikakvog uputa u Bjelopoljskoj bolnici kasnije pravi lažno ljekarsko uvjerenje sa diskutabilnom povredom, i to ljekarsko uvjerenje sudija prihvata kao dokaz, dok četiri druga ljekarska uvjerenja koje su izdali priznati doktori specijalisti takođe iz Bjelopoljske bolnice, u kojim jasno piše da Hana Šećerović nema povreda ne prihvata kao dokaz.

TRAŽE DA SE TRAJNO ODUZME LICENCA ZA RAD U BOLNICI DR DRAGUTINU CIMBALJEVIĆU

Dr Dragutin Cimbaljević je sin Dr Jele Cimbaljević, poznate po veoma teškom i bolnom slučaju infekcije 5 novorođenih beba u Bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedna beba preminula.

Dr Jela Cimbaljević je tada optužena za teško djelo protiv zdravlja ljudi, za šta je kasnije osuđena na zatvorsku kaznu, ali kako saznajemo slučaj još uvijek nije dobio pravosnažni epilog.

KOLIKO KOŠTA PRAVLJENJE LAŽNOG UVJERENJA I ZAŠTO SE ONO PRAVI ? 

Kako nezvanično saznajemo od sagovornika koji želi da ostane anoniman, ljekarsko uvjerenje se može napraviti u Bijelom Polju od 100 do 1000 pa i 3000 eura, sve zavisi za šta se koristi.

Lažni podaci se unose da bi neko recimo ostvario penziju, u zemlji ili inostranstvu, kao i da bi se pravili lažni dokazi, lažne povrede, da bi neko bio lažno optužen i osuđen.

Lažna ljekarska uvjerenja se prave za razne vrste prevara i obmana.

Pojedine Doktore i vještake ne zanima moralna i profesionalna etika, njima je važno samo jedno a to je da uzmu novac.

To je javna tajna u Bijelom Polju, ali se na to većinom gleda prećutno.

U LAŽI SU KRATKE NOGE

Zašto je Hana Šećerović imala potrebu da pravi lažno ljekarsko uvjerenje ako govori istinu?

Ko pravi lažno ljekarsko uvjerenje da bi podvalio i oštetio treće lice, taj je u stanju i da laže za sve ostalo. 

"Šećerovićka je više puta mijenjala detalje u izjavi, više puta je uhvaćena da očigledno laže. Ali iz nekog "čudnog" razloga joj sud to toleriše, dokle će to tako biti vidjećemo", izjavila je za medije Selma C., majka A.Z.

U ovom postupku po podnijetoj dopuni krivične prijave otkrivena su nova krivična djela za koja se može izreći kazna zatvora veća od 5 godina, i kako je preovladao javni interes obaveza medija je da rade po zakonu kako je predviđeno članom 176a. KZ CG, i da javnost upoznaju sa detaljima novootkrivenih krivičnih djela, baš onako kako to zakon nalaže.

Izvor: Vijesti iz Crne Gore

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.