Zelenski razriješio dužnosti nekoliko bliskih saradnika i svog prvog pomoćnika
Volodmir Zelenski

Zelenski razriješio dužnosti nekoliko bliskih saradnika i svog prvog pomoćnika

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski razriješio je danas dužnosti nekoliko bliskih saradnika, među kojima i svog prvog pomoćnika Serhija Šefira.

Šefir je za prvog pomoćnika Zelenskog imenovan 2019. godine. Zelenski je smijenio i trojicu svojih slobodnih savjetnika – Oleha Ustenka, Serhija Trofimova i Mihaila Raduckog, prenosi Unian, prenosi Nova.rs.

Iz kabineta Zelenskog za sada nije dato objašnjenje za najnovije promjene u širokom kadrovskom pregrupisanju administracije predsjednika Ukrajine tokom poslednjih mjeseci.

U utorak je smenjen Oleksij Danilov, koji je bio sekretar Saveta za nacionalnu bezbjednost i odbranu, a Valerij Zalužnji, koji je 8. februara smenjen sa dužnosti načelnika ukrajinskih oružanih snaga, početkom marta je imenovan za ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.