Makron: Javiću se ako Putin pozove
Emanuel Makron

“Ne treba isključiti mogućnost slanja trupa u Ukrajinu“

Makron: Javiću se ako Putin pozove

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je da je spreman da sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovara kako doći do deeskalacije ukrajinske krize.

“Javiću se ako Putin pozove, jer osećam da je to moja dužnost i slušaću šta predlaže. Ukrajini moramo dati sve, treba da unaprijedi svoje odbrambene kapacitete, ali moramo da radimo na deeskalaciji. Moramo da postignemo trajni, pošten mir”, rekao je Makron.

Istakao je da će saslušati Putinove predloge, ako nešto predloži.

Makron je, takođe, ponovio je da ne treba isključiti mogućnost da bi Francuska mogla da pošalje trupe u Ukrajinu.

“Možda u jednom trenutku, ali ne želim to i neću preuzimati inicijativu, ako bude potrebno da se izvedu operacije na lokalu da bi se suprotstavilo ruskim snagama. Snaga Francuske je u tome što to možemo da uradimo”, rekao je Makron.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.