Nikolić: Proruski DF vodi glavnu riječ u vlasti, zato pada podrška NATO

Ova parlamentarna većina, kao i one dvije koje su joj prethodile, od 2020. do danas, tendenciozno guraju Crnu Goru što dalje od Evropske unije, iako su im puna usta priča o Evropi, saopštio je Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore.

“Najnoviji inciden na sjednici POSP-a u Strazburu,  kada su svi poslanici vlasti glasali suprotno evropskoj politici i stratešim ciljevima države, pokazao je kakva je zaista politika vladajuće većine“, poručuje Nikolić. 

Činjenica kako dodaje da ni jedan poslanik iz korpusa vladajućih stranaka nije smio da glasa protiv predloga koji je iznio poslanik partije Milana Knežević, kojim se dovode u pitanje sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu i posvećenosti Crne Gore obavezama koje ima kao članica NATO, pokazuje da je politika bivšeg DF ona koju slijedi parlamentarna većina.

Dodaje da je posljedica takve, antizapadne, proruske politike, skrivene iza lažnog zalaganja za Evropu dovela i do toga da je ove godine podrška građana NATO savezu, 12 posto manja nego prethodne. 

“Sve ove činjenice ukazuju da je dominantna politika u vlasti ona koju zastupaju partije bivšeg Demokratskog fronta, a koja je institucionalno zauzela pozicije u svim strukturama. Svi ostali politički subjekti u vlasti samo su dekor toj nazadnoj politici, što su i pokazali u Strazburu“, zaključio je Nikolić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.