Bogdanović upozorava Spajića da ne krši zakon i da ne pravi
Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora

Bogdanović upozorava Spajića da ne krši zakon i da ne pravi "nepremostiv" politički problem izborom Radovića za direktora UP

"Vjerujemo da informacija koju je objavio RTCG u dijelu najave da će Vlada pribjegnuti pravnom nasilju na način da preuzme nadležnosti ministra unutrašnjih poslova, i bez njegovog predloga izabere nekog policijskog službenika za VD direktora Uprave policije, nije tačna", saopštio je Boris Bogdanović, Šef Poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore.

"Nadamo se, da niko od članova Vlade nije spreman ući u zonu krivične odgovornosti 'zloupotrebe službenog položaja', jer pored pravnih problema, imali bi i politički problem, praktično nepremostiv", upozorio je Bogdanović partnere u Vladi!

U tekstu pod naslovom "Premijer ne odustaje od Radovića, Demokrate ne prihvataju", portal Javnog servisa objavio je da "Demokrate neće prihvatiti bilo kojeg kandidata osim onog kojeg predloži ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović".

U tekstu se dalje navodi da je ista  situacija i sa PES-om, koji smatra da to mjesto pripada njima i njihovu podršku će imati Aleksandar Radović, aktuelni načelnik Finansijsko-obavjestajne jedinice (FOJ). Portal RTCG dalje navodi da Radović uživa podršku premijera Milojka Spajića, koji je njega ponudio kao kompromisno rješenje.

Pozivajući se na svoja saznanja, Portal RTCG navodi kako je gotovo izvjesno da će Radović biti naimenovan uprkos protivljenju Demokrata. Prema izvorima pomenutog portala, to neće biti razlog izlaska te partije iz Vlade, ali će iskoristiti sve zakonske mogućnosti da taj scenario spriječe i ponište eventualni radovićev izbor.

Procedura izbora v.d. direktora Uprave policije podrazumijeva da se on bira na prijedlog ministra unutrašnjih poslova, navodi se u tekstu pod naslovom "Premijer ne odustaje od Radovića, Demokrate ne prihvataju" .

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.