Lakićeviću godinu dana zbog prijetnji sudiji Višeg suda Vesni Kovačević
Ilustracija

Osnovni sud u Podgorici donio odluku

Lakićeviću godinu dana zbog prijetnji sudiji Višeg suda Vesni Kovačević

Zbog prijetnji sudiji Višeg suda u Podgorici Vesni Kovačević na godinu zatvora prvostepeno je osuđen Vuk Lakićević.

“Osnovni sud u Podgorici je donio prvostepenu presudu kojom je okrivljenog V.L. oglasio krivim zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i osudio ga kaznom zatvora u trajanju od jedne godine. Okrivljenom se stavlja na teret da je u postupku pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Podgorici koji se između ostalih vodi i protiv njega zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i drugo na suđenju uputio prijetnju predsjednici sudećeg vijeća V.K. ” Ti teroristo, pazi se “”, saopšteno je iz podgoričkog Osnovnog suda.

Navodi se da je Sud je prilikom odmjeravanja kazne cijenio sve okolnosti koje su od značaja na visinu kazne, pa je našao da će se ovako odmjerenom kaznom u dovoljnoj mjeri uticati na okrivljenog da ubuduće ne čini krivična djela, posebno ne ona protiv državnih organa, čiji je objekt zaštite pravilno funkcionisanje držvnih organa i obavljanje određenih poslova iz njihovog djelokruga.

“Pored toga, ovako odmjerena kazna zatvora će uticati i na druge da ne čine krivična djela i izraziti jasnu društvenu osudu prema svakom vidu ovakvog ponašanja lica koja se nalaze u zakonom predviđenom postupku pred nadležnim sudovima i drugim državnim organima, na koji način će se u potpunosti ostvariti ciljevi kako specijalne, tako i generalne prevencije”, zaključuju u Osnovnom sudu Podgorica.

Protiv ove odluke dozvoljeno je pravo žalbe.

Lakićević se tereti da je pripadnik grupe na čijem čelu se nalazi njegov polubrat Stefan Đukić a koji je zbog postupanja u ovom predmetu iz pritvora u Ukrajini naložio da se brutalno pretuče nekadašnja sutkinja Biljana Uskoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.