Novaković Đurović sa Varheljijem: URA ostaje posvećena evropskoj budućnosti Crne Gor
Ana Novaković-Đurović, Foto: URA

Novaković Đurović sa Varheljijem: URA ostaje posvećena evropskoj budućnosti Crne Gor

Poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Djurović na sastanku sa komesarom Evropske unije za susjedstvo i proširenje, Oliverom Varheljijem, istakla je da je opozicija dala značajan doprinos ubrzanju evropskog puta Crne Gore. "To je bilo naročito izraženo prilikom glasanja za imenovanja u pravosuđu i izbor VDT-a, čime je potvrđena istinska posvećenost URE evropskoj budućnosti Crne Gore", dodala je ona.

Novaković Đurović je kazala da URA ostaje konstruktivna u sprovođenju reformi vezanih za proces evropskih integracija, ali i da će biti kritičar svake odluke Vlade koja ide u suprotnom pravcu.

"Zabrinjava nas ekonomska strategija Vlade, jer program Evropa sad 2 ne postoji, ni u jednom strateškom dokumentu, već samo na nivou obećanja. Smatramo da takvo vođenje ekonomske politike urušava naš kredibilitet kao države kandidata i ne čini nas dobrim partnerom za sprovođenje važnih EU inicijativa, kao što je Plan rasta", poručila je Novaković Đurović.

Ona je zaključila i da je u prvih 100 dana, Vlada Skupštini predlagala zakone suprotne EU standardima i Ustavu Crne Gore i da očekuje da Evropska komisija kao i do sada, pomno i objektivno prati aktivnosti Vlade u procesu evropskih integracija.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.