Kasalica: Ograničavanje marži može da dovede do nestašice i masovnog otpuštanja radnika u trgovini
Mila Kasalica

Kasalica: Ograničavanje marži može da dovede do nestašice i masovnog otpuštanja radnika u trgovini

Prijedlog Vlade da ograniči marže trgovcima, prema riječima ekonomistkinje Mile Kasalice, predstavlja politički teatar. Ona je, za Gradsku TV, upozorila na potencijalne negativne posljedice koje bi proizišle iz ovih mjera, a to su nestašica i masovno otpuštanje radnika.

“Umjesto toga, Vlada bi trebalo da radi na poboljšanju kvaliteta javnih usluga, kao preduslov ekonomskog i društvenog razvoja Crne Gore”, istakla je Kasalica.

Efekti državnog formiranja cijena, bez temeljnih analiza i dokaza da su marže uzrok rasta inflacije, mogu biti negativni, upozorava Kasalica.

“Ili smanjenje zaposlenih u trgovini, zbog kojih je i poktrenut program Evropa sad 1 ako se toga uopšte više sjećamo ili pod dva, nestašica. Da li smo spremni za to? Pogotovo ako se spremamo za turističku sezonu”, navodi Kasalica.

Smatra da ponovno uvođenje radne nedjelje u toku sezone neće povećati promet.

“Mi ovih pet – šest godina nismo ništa izgubili. Dobili smo zaposlene koji u trgovini ostvaruju besprekoran rezultat. Svaki poslodavac će to poštovati a pitanje je da li će državna uprava. Državna uprava mora da rješava inflaciju, radnu nedjelju ili promet, ne povećanjem radnih sati nego već vraćanjem kvaliteta javne usluge. Kvalitet javne usluge primarno utiče na inflaciju i nezadovoljstvo sistema”, zaključila je Kasalica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.