Požar na Žabljaku, ekipe na terenu
Foto: Služba zaštite i spašavanja Žabljak

Za sad nema ugroženih objekata

Požar na Žabljaku, ekipe na terenu

Gašenje požara koji je zahvatio Jezersku površ u pravcu Vražjeg i Ribljeg jezera na Žabljaku otežava jak vjetar, a na zahvaćenom području trenutno nema ugroženih objekata, kazao je TVCG komandir službe zaštite i spasavanja Drago Popović.

"Gori trava i nisko rastinje na području jezera, sa lijeve strane magistralnog puta prema Šavniku. Desnu stranu prema naselju motički Gaj smo ugasili. Samo jak južni vjetar otežava gašenje. Trenutno na tom potezu nemamo ugroženih objekata. Požar se širi zbog jakog vjetra, ali napominjem da nema još uvjek ugroženih objekata i da je požar još uvijek daleko od odrasle šume", kazao je Popović.

Iz Službe zastite i spasavanja kažu da su NN lica izazvala požar prilikom spaljivanja trave i livada.

Požar na pomenutoj lokaciji izbio je oko podneva. 

Vatrogasci su tokom cijelog dana na terenu, a požari su izbijali na više lokacija: Provalija, Tepačko Polje, Borje i sad Jezera.

Ekipe će dežurati na terenu cijelu noć.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.