MUP: Zarade dva službenika mnogo manje od prikazanog
Ministarstvo unutrašnjih poslova

MUP: Zarade dva službenika mnogo manje od prikazanog

Zarade dva službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, koje su se našle na trećem i četvrtom mjestu najvećih zarada za januar, nisu njihove redovne mjesečne zarade, kazali su u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministarstvo finansija objavilo je juče dokument sa 2.000 najvećih zarada u prvom mjesecu ove godine. Prema tim podacima, policijski službenik za operativno analitičke poslove i podršku i rukovodilac grupe u MUP-u primili su u januaru po 4.357 eura.

Saradniku u nastavi plata skoro 6.000 eura, policijskom službeniku 4.350 eura.

U MUP-u kažu da je ovim službenicima uz redovna primanja za januar mjesec isplaćena i razlika na ime neisplaćenog specijalnog dodatka za 16 mjeseci, a na osnovu rješenja kojim je usvojena žalba na rasporedno rješenje policijskih službenika.

"Osnovne zarade pomenuta dva službenika za januar iznosile su po 1.168,00 eura, dok se preostali dio, kao što je navedeno, odnosi na neisplaćene dodatke", tvrde u MUP-u.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova  ističu da zarada ministra unutrašnjih poslova nije na listi 2.000 najvećih zarada za januar koju je objavilo Ministarstvo finansija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.