Milatović: Vlada da se odgovornije odnosi prema prosvetarima
Jakov Milatović

Milatović: Vlada da se odgovornije odnosi prema prosvetarima

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović apelovao je na Vladu da odgovornije uđe u razgovore sa Sindikatom prosvjete.

On je novinarima, nakon proslave 117 godina rada Gimnazije “Slobodan Škerović”, kazao da je zabrinjavajuće da su mnogi roditelji tek sinoć saznali da danas njihova djeca neće moći da idu u školu i da nema nastave.

“Zaista ne znam kako smo došli u ovu situaciju gdje su djeca ta koja najviše ispaštaju”, naveo je Milatović, prenosi portal Dan.

Kako je istakao, nastavni plan se mora realizovati.

“Zato apel Vladi da odgovornije uđu u razgovore sa sindikalcima, da puno odgovornije pristupe problemu koji mora da se riješi zbog djece, roditelja i zbog obrazovanja u Crnoj Gori”, istakao je Milatović.

Na pitanje da li je premijer Milojko Spajić trebalo ranije da se uključi u ove pregovore sa Sindikatom prosvjete, Milatović je kazao da je to strategija Vlade u koju on ne želi da ulazi.

“Sindikat traži određene stvari, pozivaju se na potpisani dokument sa Vladom. Da li je to vlada Dritana Abazovića, Spajića, Zdravka Krivokapića ili Marka Markovića, nije važno. To je vlada Crne Gore i tu postoji određeni kontinuitet. Mislim da Vlada mora dodatno odgovornije da pristupi ovom problem”, ponovio je Milatović.

On je istakao da prosvjetni radnici kao svi drugi radnici u Crnoj Gori imaju pravo na štrajk i zamolio obje strane da dođe do dogovora, kako djeca i školstvo ne bi ispaštalo.

“Prosvjetni radnici imaju pravo na štrajk, ali i djeca na osnovno obrazovanje, koje im je sada uskraćeno. Iskreno se nadam da će do nekog dogovora uskoro doći”, rekao je Milatović.

On smatra da za Spajića i Vladu ne postoji važnije pitanje od ovoga danas.

“Trenutno imamo štrajk prosvjetnih radnika, škole koje ne rade, djecu koja nemaju pristup obrazovanju, roditelje koji su zabrinuti. Vlada ovo mora da riješi”, naveo je Milatović.

On je dodao da ga brine ekonomski ambijent, u kojem prosječna plata u prosvjeti jeste ispod državnog prosjeka zbog čega i razumije potrebu prosvjetnih radnika da rade ovo što rade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.