Predsjednik Crne Gore čestitao Dan Opštine

Milatović: Plav može biti pokretač ekonomskog napretka crnogorskog sjevera

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom Dana opštine Plav predsjedniku opštine Nihadu Canoviću, predsjedniku Skupštine opštine Alenu Baliću, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima Plava.

“Međuetnički i međuvjerski sklad, kao najprepoznatljivije vrijednosti Crne Gore, na ovom prostoru dobijaju svoj najljepši oblik. Suživot, koji stanovnici ovog grada pažljivo njeguju, jedan je od najboljih primjera harmonije i zajedništva koje služe na ponos čitavom našem društvu”, naveo je Milatović.

Kako je istakao, Plav, turistički biser crnogorskog sjevera, ponosno se izdvaja svojim prirodnim bogatstvima poput Plavskog jezera, Visitora i Nacionalnog parka Prokletija, ali i nadaleko poznatim manifestacijama kao što su “Dani borovnice” i “Plavski književni susreti”.

“Brižnim odnosom prema ovim prirodnim i kulturnim potencijalima, uz njihovu pravilnu valorizaciju, Plav ima priliku da dodatno obogati turističku ponudu ovog kraja”, navodi Milatović.

Prema njegovim riječima, unaprjeđenjem saobraćajne infrastrukture, održivim upravljanjem i vrijednim radom Plavljana i Plavljanki, ovaj grad može značajno doprinijeti sveukupnom razvoju planinskog i sportsko- rekreativnog turizma u našoj zemlji.

“Takođe, dodatnim ulaganjem u poljoprivredu i turizam, uz podršku sa lokalnog i centralnog nivoa, Plav može biti pokretač ekonomskog napretka crnogorskog sjevera”, kazao je Milatović.

Stvaranje nove vrijednosti i otvaranje novih radnih mjesta omogućiće, ističe on, mladim ljudima da ostanu u zemlji i aktivno doprinesu ubrzanom razvoju ovog grada.

“U tom smislu, posebno je značajan doprinos brojne crnogorske dijaspore iz ovog kraja, koja je bila, a i danas je, pouzdan oslonac Plavu i Crnoj Gori. Zato smo u obavezi da, kao država nastavimo njegovati najbolje odnose sa dijasporom na korist svih građanki i građana Plava i cijele naše zemlje. U to ime, uz najbolje želje, još jednom vam najsrdačnije čestitam Dan opštine”, stoji u čestitki predsjednika Milatovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.