Zirojević: Presuda Osnovnog suda u Nikšiću potvrda policijske torture na Cetinju
Nikola Zirojević, Foto: Socijaldemorkate

Zirojević: Presuda Osnovnog suda u Nikšiću potvrda policijske torture na Cetinju

Presuda Osnovnog suda u Nikšiću u predmetu Dragana Todorovića protiv Crne Gore, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova, najbolja je potvrda onoga što smo sve vrijeme tvrdili, da je 5. i 6. septembra 2021. godine na Cetinju, prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića za mitropolita, policija izvršila klasičnu torturu nad okupljenim građankama i građanima, saopštio je poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

"Protest okupljenih građanki i građana protiv ustoličenja na Cetinju, u objektu koji pripada Crnogorkama i Crnogorcima, a ne vjerskoj organizaciji sa sjedištem u drugoj državi, te protiv djelovanja klerikalne Vlade Zdravka Krivokapića koja je, umjesto interesima države, služila interesima SPC, bio je potpuno opravdan i predstavljao demokratski način pružanja otpora takvoj, pogrešnoj politici", navodi Zirojević.

Sve se podsjeća završilo brutalnom reakcijom policije, zasipanjem nedužnih građanki i građana, među kojima je bio veliki broj žena, djece, starih lica i osoba sa invaliditetom, gomilom suzavca, šok bombi i gumenih metaka.

Do te mjere je kako poručuje išlo, da se Prijestonica i nekoliko dana nakon sprovedenog terora, nalazila u oblaku dima.

"Ova presuda, jedna od mnogih, za nas predstavlja satisfakciju i čvrsto uvjerenje da je ovo samo početak utvrđivanja odgovornosti za sprovođenje brutalne policijske represije nad okupljenim građankama i građanima na Cetinju. Mi svakako nećemo stati dok odgovornost svakog pojedinca iz bezbjednosnog sektora i izvršne vlasti, koji su rukovodili ovom sramnom akcijom, ne bude utvrđena, a odgovorni adekvatno sankcionisani", zaključio je Zirojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.