Mišel: Evropska unija kao jedinog odgovornog za smrt Navaljnog vidi ruski režim
Šarl Mišel

Mišel: Evropska unija kao jedinog odgovornog za smrt Navaljnog vidi ruski režim

Evropska unija (EU) smatra "ruski režim" isključivo odgovornim za smrt Alekseja Navaljnog, glavnog protivnika predsjednika Vladimira Putina, izjavio je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

Navaljni (47) je danas umro u arktičkom zatvoru gdje je izdržavao 19-godišnju kaznu.

"Aleksej Navaljni se borio za vrijednosti slobode i demokratije. Za svoje ideale podnio je najveću žrtvu... Šaljem iskreno saučešće njegovoj porodici i onima koji se bore za demokratiju svuda u svetu. Borci ginu, ali borba za slobodu nikada ne prestaje", napisao je Mišel na platformi Isk (X).

Navaljni je danas umro u ruskom zatvoru u Polarnom krugu gdje je izdržavao 19-godišnju zatvorsku kaznu, saopštila je zatvorska služba i dodala da se utvrđuje uzrok smrti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.