Načelnik generalštaba: Njemačka vojska mora da bude spremna za rat za pet godina
Foto: Unsplash

Načelnik generalštaba: Njemačka vojska mora da bude spremna za rat za pet godina

Načelnik generalštaba njemačke vojske Karsten Brojer ocijenio je da je vojska, koja se modernizuje od početka ruske invazije u Ukrajini, mora da bude - sposobna za rat, za pet godina -.

- Na osnovu različitih analiza i kada vidim potencijalnu prijetnju koju Rusija predstavlja, za nas to znači pet do osam godina priprema - rekao je njemački general za nedeljno izdanje list „Velt“, prenosi N1.

Prema njegovim riječima, to ne znači da će tada biti rata, ali je moguć.

- Pošto sam vojnik, kažem da za pet godina moramo biti spremni za rat - dodao je on, rekavši da je Njemačka prvi put od završetka Hladnog rata, suočena sa mogućnošću spolja nametnutog rata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.