Srbi uhapšeni zbog smrti bebe u Beču

Srbi uhapšeni zbog smrti bebe u Beču

Dijete je početkom februara u hitnu službu u bečkom okrugu Otakring donijela majka, ali već tada je beba bila bez svijesti

Muškarac (29) i žena (26) porijeklom iz Srbije, koji su uhapšeni u Beču zbog sumnje da su izazvali smrt tromjesečne bebe, od ranije su poznati socijalnim službama.

Kako navode austrijski mediji, par koji već neko vrijeme ne živi zajedno, ima i dvogodišnju ćerkicu. Registrovano je da su se prošle godine obratili socijalnim službama, kako bi dobijali finansijsku pomoć. Oni su se socijalnom obratili u martu 2023. godine i javljali su se do maja.

Njih je policija privela u četvrtak zbog sumnje da su izazvali smrt njihove tromjesečne bebe. Dijete je početkom februara u hitnu službu u bečkom okrugu Otakring donijela majka, ali već tada je beba bila bez svijesti. Doktori su odmah utvrdili da beba ima i nekoliko preloma. Vjeruje se da je dijete preminulo od posljedica drmusanja, jer je zadobilo i teške povrede mozga.

Beba je odmah prebačena u drugu bolnicu, gdje su lekari pokušali sve da je spasu, ali su svi pokušaji bili uzaludni jer je povreda mozga bila i više nego ozbiljna. Kako prenose mediji, riječ je o bebi rođenoj krajem novembra 2023. godine.

"Oba roditelja, 29-godišnji otac i tri godine mlađa majka, sada su pod istragom", rekla je Nina Busek, portparolka javnog tužilaštva dodajući da im još nije određen pritvor.

Dvogodišnja djevojčica je smještena na sigurno.

                                                                                                                                                                                                                  Izvor:Austrijski mediji

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.