Šćekić priredio svečanost na Vili Gorica: 6.550.000 sredstava za sport

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, priredio je danas svečanost na Vili “Gorica” povodom Odluke o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u 2024. godini.

U okviru ovog programa obezbijeđeno je rekordnih 6.550.000 eura za finansiranje krovnih organizacija u sportu i nacionalnih sportskih saveza, što je za preko 40 odsto veći iznos u odnosu na sredstva opredijeljanja prethodne godine.

“Značajno unaprijeđenje sredstava za finansiranje redovnih programa sportskih organizacija predstavlja jasnu poruku o odnosu Vlade CG i resornog ministarstva sporta i mladih prema sportu i pema uspjesima naših sportista, ali i našoj jasnoj namjeri da uložimo dodatni napor i da stvorimo bolje preduslove i povoljniji ambijent za razvoj sporta”, kazao je ministar Šćekić.

Predsjednik Crnogorskom olimpijskog komiteta (COK)  Dušan Simović se zahvalio na rekordnoj raspodjeli sredstava i dodao da ga još više raduje činjenica da se i pored ovog programa ministarstvo zalaže za još mnogo ključnih stvari kada je posrijedi sport.

“Ovo je olimpijska godina i ona je po svemu morala biti rekordna, kroz zakonsku infrastrukturu, kroz izmjene zakona o sportu. Nadamo se jednoj dobroj klimi, koju zaista imamo, i pozitivnim impulsima koje svakodnevno dobijamo od ministarstva, te se nadamo  da ćemo i u narednim godinama imati nove rekorde”, poručio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.