Tramp kritikovao odluku o napadu na jemenske Hute
Donald Tramp

Tramp kritikovao odluku o napadu na jemenske Hute

Bivši predsjednik SAD-a Donald Tramp kritikovao je Bajdena i njegovu administraciju zbog odluke da pokrenu zračne napade na jemenske Hute.

Tokom predizborne kampanje Tramp je govorio o odluci SAD-a da napadne položaje Huta u Jemenu.

"Dakle, dozvolite mi da to razjasnim. Bacamo bombe po cijelom Bliskom istoku. Opet. Tamo sam pobijedio ISIL, a naš ministar odbrane, koji je nestao na pet dana, vodi rat sa svog laptopa u bolničkoj sobi", poručio je Tramp.

Takođe, Tramp je ponovio kritike na račun Bajdenove administracije zbog neuspješnog povlačenja iz Avganistana i migrantske krize na južnoj granici SAD-a.

Osim Trampa, Bajdenovo odluku o napadima kritikovali su i pojedini predstavnici Demokratske stranke u Kongresu SAD-a.

"Predsjednik mora doći u Kongres prije nego što započne napad protiv Huta u Jemenu i uključi nas u još jedan bliskoistočni sukob.To je član I Ustava. Zalagat ću se za to bez obzira da li je demokrata ili republikanac u Bijeloj kući", istakao je kalifornijski demokrata Ro Khanna na X-u.

Zastupnik Mark Pocan izrazio je bojazan da bi se djelovanjem SAD-a na Crvenom moru mogao stvoriti rizik da se SAD uplete u još jedan višedecenijski sukob.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.