Mujović danas u Pljevljima
Saša Mujović, Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

Ministar o nagomilanim problemima

Mujović danas u Pljevljima

Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, posjetiće danas Pljevlja, kako bi na licu mjesta pokušao da doprinese rješavanju nagomilanih problema iz oblasti energetike, najavljeno je iz tog Vladinog resora.

Iz Ministarstva su saopštili da je prvi susret planiran u deset sati sa građanima Đurđevića Tare, kako bi kroz otvoreni dijalog zajednički našli kompromis po pitanju dalje realizacija projekta Transbalkanskog koridora.

Oni su podsjetili da je taj koridor od presudne važnosti za prenosnu i distributivnu mrežu, sigurno i stabilno snabdijevanje električnom energijom građana i privrede i priključenje obnovljivih izvora energije.

Mujović će u 11 sati i 30 minuta predstavnicima Rudnika uglja Pljevlja obići otvoreni površinski kop Šumane, dok je sat kasnije planiran sastanak sa rukovodstvom te pljevaljske kompanije.

„Pred rudnikom su veliki izazovi, a Mujović je već pokrenuo inicijative za stvaranje preduslova za realizaciju projekata od presudnog značaja za rad Rudnika - preusmjeravanje toka rijeke Ćehotine. Takođe, on očekuje od menadžmenta da prezentuju konkretne korake koje su preduzeli na rješavanju pitanja koje opterećuju kompaniju i njeno poslovanja“, navodi se u saopštenju.

Izjave za medije predviđene su za 13 sati u prostorijama Rudnika uglja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.