Klub poslanika DPS: Iniciraćemo izmjene zakonske regulative kako bi se Monstatu omogućio pristup bazi MUP-a
Demokratska partija socijalista

Klub poslanika DPS: Iniciraćemo izmjene zakonske regulative kako bi se Monstatu omogućio pristup bazi MUP-a

Klub poslanika Demokratske partije socijalista iniciraće izmjene zakonske regulative tokom vanrednog zasijedanja u januaru kako bi se Monstatu omogućio pristup bazama podataka MUP-a, čime se eliminiše mogućnost potencijalnog unosa nepostojećih građana na popisu stanovništva.

"Ovakva zakonska izmjena ima za cilj da omogući dodatni kontrolni mehanizam koji ima za cilj da proces popisa dovede do kraja uz puno povjerenje svih učesnika procesa kako bi dobili rezultate koji predstavljaju stvarnu sliku stanja u Crnoj Gori i koji će biti priznati od strane svih, kako bi, uz puni legitimitet, mogli da budu korišćeni u kreiranju socio-ekonomske državne politike", pojasnili su iz DPS-a.

Podsjetili su da se pitanjem popisa Demokratska partija socijalista bavi aktivno još od sredine ljeta, te da je zahvaljujući naporima te partije, kao i zalaganjem ostalih opozicionih partija i vijeća manjinskih naroda, popis više puta odlagan te da su postignuti uslovi pod kojima se popis održava uz potpisivanje Sporazuma sa Vladom Crne Gore.

"Inicijativa koju ćemo predati u januaru ima za cilj da ovaj proces učini još transparentnijim i legitimnijim kako bi svi bili sigurni da nije bilo zloupotrebe sa bilo čije strane tokom prikupljanja podataka", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.