Šehović i Canović boravili u Njujorku, sreli se sa brojnom dijasporom
Foto: Socijaldemokrate

Šehović i Canović boravili u Njujorku, sreli se sa brojnom dijasporom

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) dr Damir Šehović boravio je u višednevnoj posjeti Njujorku, koju je iskoristio za susret sa udruženjima iseljenika i brojnim predstavnicima naše dijaspore.

Šehović je i ove godine prisustvovao donatorskoj večeri, koju Fondacija Gusinje tradicionalno priređuje u drugoj polovini decembra, kao i novogodišnjem koktelu u organizaciji Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku, kome je prisustvovalo nekoliko stotina naših iseljenika iz svih krajeva naše države.

Posjetu Njujorku Šehović je iskoristio da u brojnim susretima još jednom istakne važnost naše dijaspore, koja je nebrojeno puta pokazala i dokazala svoj odgovoran i posvećen odnos prema Crnoj Gori i svakom njenom građaninu, nezavisno od nacionalne, vjerske, političke ili bilo koje druge pripadnosti, pružajući uvijek nesebičan doprinos njenom demokratskom, ekonomskom i svakom drugom razvoju.

”Dijaspora je jedan od nosećih stubova građanske i multivjerske, odnosno samosvjesne Crne Gore, na koju svaki naš građanin može da bude ponosan. Ona je vazda bila i biće njen oslonac, zbog čega od države zaslužuje svaku moguću podršku i poštovanje”, istakao je Šehović.

Osim Šehovića, u posjeti Njujorku je bio i član Predsjedništva SD-a i predsjednik opštine Plav Nihad Canović, koji je takođe imao brojne susrete sa iseljeničkim udruženjima i istaknutim pojedincima, ali i sa predstavnicima Islamske zajednice Plav-Gusinje u Njujorku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.