Preko 30 zainteresovanih za kandidaturu na predsjedničkim izborima u Rusiji
Kremlj

Preko 30 zainteresovanih za kandidaturu na predsjedničkim izborima u Rusiji

Više od 30 osoba zainteresovano je za kandidaturu na predsjedničkim izborima u Rusiji, rekla je predsjednica Centralnog izbornog povjereništva državnoj novinskoj agenciji TASS.

“Naravno, kampanja će biti takmičarska, budući da je očito da će biti više od jednog kandidata. U svakom slučaju, sada već postoji više od 30 osoba koje žele postati kandidati“, rekla je Ela Pamfilova za TASS.

Bivšoj televizijskoj novinarki Ekatarini Duncovoj onemogućeno je da se kandiduje protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina na izborima idućeg marta zbog „grešaka“ u prijavi za kandidaturu, objavio je prije tri dana njen predizborni štab na platformi Telegram.

Do odluke je došlo svega tri dana nakon što je 40-godišnja Duncova podnijela prijavu izbornom povereništvu da bude registrovana kao kandidatkinja.

Namjeravala se kandidovati s programom koji uključuje okončanje rata u Ukrajini i oslobađanje političkih zatvorenika.

Kritičari izbore smatraju lažnim procesom sa samo jednim mogućim ishodom.

Kremlj tvrdi da će Putin pobijediti jer uživa iskrenu podršku širom društva, koja prema anketama iznosi oko 80 odsto.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.