Stoltenberg: Moramo biti spremni i na loše vijesti iz Ukrajine

Stoltenberg: Moramo biti spremni i na loše vijesti iz Ukrajine

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da su ratovi sami po sebi nepredvidivi i da "treba biti spreman i na loše vijesti iz Ukrajine".

Stoltenberg je u intervjuu njemačkoj televiziji ARD, odgovarajući na pitanje da li se plaši da će se situacija u Ukrajini u budućnosti pogoršati, rekao da se ratovi odvijaju u fazama, ali da "moramo da podržimo Ukrajinu i u dobrim i lošim vremenima".

Osvrćući se na situaciju na frontu, Stoltenberg je kazao da u proteklih nekoliko mjeseci nije bilo značajnijeg pomaka. On nije prognozirao dalje događaje, navodeći da su "ratovi sami po sebi nepredvidivi".

- Ali znamo da što više budemo podržavali Ukrajinu, to će se rat brže završiti - istakao je Stoltenberg.

Ocijenio je da je Ukrajina u "kritičnoj situaciji", ali nije odgovorio na pitanje kako komanda u Kijevu treba da postupi.

- Donošenje ovih teških operativnih odluka prepuštam Ukrajincima i vojnim komandantima - rekao je Stoltenberg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.