Čelanović: SD će podržati inicijativu CDT-a
Miloš Čelanović, Foto: SD

Čelanović: SD će podržati inicijativu CDT-a

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) će i ovaj put prihvatiti inicijativu Centra za demokratsku tranziciju (CDT) za obrazovanje Odbora za praćenje inostranog uplitanja u demokratske procese, saopštio je generalni sekretar SD-a Miloš Čelanović.

"Svjedoci smo činjenice da demokratske i političke procese koji se odvijaju u Crnoj Gori već određeno vrijeme prati uticaj određenih inostranih faktora, dominantno kroz politički i medijski uticaj", navodi Čelanović.

Stav Socijaldemokrata prema ovom pitanju je dodaje jasan, smatra poželjnim formiranje posebnog skupštinskog radnog tijela koje bi se bavilo pitanjima koja su do sada razmatrana dominantno posredstvom društvenih medija, a podrazumijevaju praćenje uplitanja stranih faktora u demokratske procese, ali i kontrolu rada Vlade na ovom polju.

"Formiranje odbora bi predstavljao jasno opredjeljenje Skupštine da raspravu o važnim pitanjima koja se odnose na inostrana uplitanja u demokratske procese u našoj državi institucionalizuje, kako bi se spriječili različiti maligni uticaji sa strane, koji za cilj imaju destabilizaciju i narušavanje ustavnog i pravnog poretka. Stoga očekujemo da će ova inicijativa dobiti podršku svih političkih subjekata zastupljenih u Skupštini Crne Gore, te da će se u formi predloga akta naći na dnevnom redu, a zatim i biti usvojena", zaključio je Čelanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.