“Mladi su snažan impuls jedne države“
Dragoslav Šćekić, Stefan Dimitrov, Foto: Vlada Crne Gore

Šćekić na sastanku sa Dimitrovim

“Mladi su snažan impuls jedne države“

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, sastao se danas sa ambasadorom Republike Bugarske u Crnoj Gori Stefanom Dimitrovim i zamjenikom šefa misije Vasilom Durevim.

Ambasador Dimitrov čestitao je Šćekiću novu funkciju i iskazao mogućnost intezivne saradnje na polju mladih i demografije, kao i na polju sporta.

Šćekić је istakao da Crnoj Gori znači podrška Bugarske, naročito na putu ka Evropskoj uniji.

“Želimo da se fokusiramo na mlade ljude koji su ključni za funkcionisanje društva. I sa pozicije ministra za sport i mlade mogu reći da je to ozbiljan resor gdje nas očekuje puno posla. Pitanje demografije, naročito mladih ljudi, je ključno“, Istakao je Šćekić.

Kazao je da popis stanovništva nažalost politizovan, te i da ćemo nakon popisa imati konkretne informacije na čemu i u kom pravcu treba da djelujemo.

On je dodao da je svjestan mogućnosti Republike Bugarske, kao i da su otvoreni projekti za narednu godinu za koje je Ministarstvo zainteresovano, te da želi započeti realizaciju projekata što prijе i da je u toku procedura pripreme Memoranduma o razumijevanju u oblasti mladih i sporta.

Ambasador Dimitrov kazao je da je demografija veliki problem za jednu državu, te da se sa tim problemom bore sve države Balkana. U tom cilju, iskazao je zainteresovanost da se uspostavi što više konekcija između nadležnih ministarstava i gradova Crne Gore i Bugarske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.