Putin sa vojnim vrhom posjetio front u Rostovu: Informisao se o stanju na frontu
Foto: AP

Putin sa vojnim vrhom posjetio front u Rostovu: Informisao se o stanju na frontu

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je danas o situaciji na frontu sa svojim vojnim vrhom tokom posjete štabu Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu.

Putina su u Rostovu na Donu, koji je manje od 100 kilometara od jugoistočne granice Ukrajine, dočekali ministar odbrane Sergej Šojgu i načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov.

Kremlj je saopštio da je ruski predsjednik tokom posjete frontu "upoznat sa novim tipovima vojne opreme" i obaviješten o toku rata.

Pored Šojgua i Gerasimova, Putin je razgovarao i sa i generalom Sergejem Rudskojem, načelnikom Glavne operativne uprave Generalštaba, u štabu južne vojne grupacije u Rostovu.

Putin je tu posjetu obavio na povratku sa putovanja u Kazahstan. On je i prošlog mjeseca obišao vojni štab u Rostovu, gdje je šef Vagnerovih plaćenika Jevgenij Prigožin započeo neuspjelu kratkotrajinu pobunu u junu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.