Đukanović o slučaju Do Kvon: Tužilac da ustanovi je li afera Spajić ili sa nekim drugim prezimenom
Milo Đukanović

Đukanović o slučaju Do Kvon: Tužilac da ustanovi je li afera Spajić ili sa nekim drugim prezimenom

Doskorašnji predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović je, komentarišući aferu oko “kralja kriptovaluta” Do Kvona i njegove navodne povezanosti sa Pokretom Evropa sad, kazao da nadležni državni organi treba što prije da reaguju i ustanove je li to “afera Spajić ili afera sa nekim drugim prezimenom”.

“Mislim da je situacija takva da nadležni državni organi treba da što prije reaguju i da ustanove je li to afera Spajić ili afera sa nekim drugim prezimenom. Sa jedne strane čujemo informaciju da je on bio u nekim sumnjivim poslovima sa ljudima koji su na međunarodnoj potjernici. Sa druge strane čujemo da je to čista konstrukcija koja ima za cilj da njega eliminiše sa političke scene i iz kandidature za budućeg premijera jer on najavljuje takvu kandidaturu”, rekao je Đukanović novinarima nakon glasanja na parlamentarnim izborima.

Smatra da je slučaj oko Do Kvona “idealan zadatak za nadležnog tužioca” koji, kako je kazao Đukanović, treba da ustanovi “ko zamajava javnost i da preduzme ono što su zakonom predviđene mjere prema takvima”.

“Mislim da se nažalost mnogo aferaškog, neodgovornog, diletantskog, avanturističnog naselilo na crnogorskoj političkoj sceni. Mislim da to treba polako početi da se čisti, jer Crna Gora treba da se vrati u stanje u kojem je bila. Da bude država rastuće vladavine prava, rastuće ekonomije, koja treba prirodno za koju godinu da postane članica EU”, istakao je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.